Det finns mycket forskning och starka bevis på att fysisk aktivitet är positivt för både kropp och själ.

Skelett och muskler, som tillsammans håller kroppen upprätt, blir starkare och mer tåliga när de utsätts för regelbunden belastning. Därför lägger vi på Naprapat Carin Möller stor vikt på ett liv i rörelse. Tillsammans finner vi den bästa lösningen för varje individ, från motionär till elitidrottare, gammal som ung.

Målet sätts tillsammans, det kan vara att springa ett lopp på en viss tid, bli av med den jobbiga värken i skuldrorna/huvudet, få bort den molande ländryggsvärken, förebygga/rehabilitera idrottsskador eller stabilitetsträna.

Det finns nästan alltid en bakomliggande orsak till värk och smärta. En svag muskel kan skadas p.g.a överbelastning, dålig hållning ger med tiden ofta problem med nacke/axlar.

Att börja med behandling för att återställa kroppens normala funktion och därefter komma i gång med någon form av aktivitet är det vinnande konceptet i längden. Då undviker man snedbelastning och eventuellt ytterligare komplikationer på grund av att kroppen kompenserar och vill skydda det smärtande området.

/ Leg. Naprapat Carin Möller

Hälsa  | Naprapat Carin Möller